2011. július 28., csütörtök

Klusch: Az erdélyi szászok betelepedéséről - Jelenlegi ára: 2 870 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Az erdélyi szászok betelepedésérőlA könyv listaára: 3500 Ft. Leírás:
A népe eredetével kapcsolatos nyitott kérdéseket évtizedek óta kutató erdélyi szász néprajztudós tanulmányaiból összeálló kötet a szász letelepedés merőben új - a bevett történeti elképzeléseknek számos ponton ellentmondó - történetét adja. A hagyományos elképzelés szerint a nyugati német nyelvterületekről (Frankföldről, Flandriából) származó telepeseket II. Géza hívta be a későbbi Királyföldre a 12. század közepén. Erről a tényről azonban nem szólnak kortárs források, csak évtizedekkel később keletkezett híres szász kiváltságlevél, az Andreanum tudósít róla. A szerző teóriájának lényege szerint a szászok elődei nem közvetlenül a német területekről, hanem a Kárpátok déli lejtőiről települtek át Erdélybe. Ők azok a német parasztok lennének, akik az 1096-ban megindult első keresztes hadjárat csapatairól leszakadozva állapodtak meg a Duna és a Kárpátok között elterülő vidéken. Az okleveles és elbeszélő források mellett néprajzi megfigyelésekre, nyelvtörténeti okfejtésekre támaszkodó - a vizsgált kérdés természetéből fakadóan - számos nehezen igazolható hipotézist tartalmazó kötet érinti a szászok egyház-, viselettörténetét, új módon magyarázza Erdély német elnevezésének (Siebenbürgen) eredetét, az utolsó fejezetekben pedig a hamelni patkányfogóról szóló középkori mondát köti össze a szász letelepedéssel. A magyar középkorászokra is vár annak eldöntése, hogy mennyiben állják meg helyüket a kötet érdekfeszítő megállapításai. ISBN: 978-973-26-0920-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 870 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 22:28
. Klusch: Az erdélyi szászok betelepedéséről - Jelenlegi ára: 2 870 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése